Annak érdekében, hogy a szőlőbogyókból a must elváljon a magoktól, a bőrtől és a cellulóz szilárd összetevőitől, meg kell szakítani a bőrt és fel kell törni a gabona magját. Ennek a műveletnek, amelyet zúzásnak neveznek, meg kell felelnie bizonyos feltételeknek, amelyek függnek a kapott sörlé minőségétől. A szőlő elsődleges feldolgozásán belüli kezdeti technológiai művelet a bogyók zúzása és a fürtök elválasztása (megfejtése). Ez a daráló elengedhetetlen minden háztartás számára.
Így használd: • A szőlődarálót a hordó fölé helyezik, ahol a zúzott szőlőt összegyűjtik és a hajtókart megfordítják. •Használat előtt alaposan mossa le az összetörést vízsugárral. •A darálót egy legalább 50 L (hordó, kevés) űrtartalmú edény fölé kell helyezni, amelyben zúzott szőlőt lehet gyűjteni. • A zúzótál etetése levelek és fás részek nélkül történik – kivéve a szőlőfürtöket.
Fenntartás: •A tartót és a hajtókart elektrosztatikus mezőben történő porfestés védi a korrózió ellen.
Ügyfélelőnyök: •nem befolyásolja a must (bor) ízét; •kis súly; •könnyen kezelhető.
A zöld keretes szőlődaráló előnyei Kistermelő GF-0898: • rozsdagátló festett lemezből készült; • speciális fogakkal ellátott kompozit anyagból készült hengerek meghajtása és zúzása a biztonságos és folyamatos, progresszív zúzási járat biztosítása érdekében; az erőfeszítés minimális.
Műszaki adatok: •Kézi működtetés. •Kezelt poliamid dobanyag élelmiszeripari felhasználásra.